pex cijev s izolacijom fi 25

pex cijev s izolacijom fi 25

4,44 

pex cijev promjera 25mm s izolacijom  za pouzdane i sigurne instalacije vode i grijanja u kolutu od 50m
SKU: 3225 Kategorije: ,

Opis

PERT-AL–PERT cev dizajnirana je, pre svega, za instalacije podnog i radijatorskog grejanja, ali se sve više koristi i na instalacijama pijaće vode. Cev je petoslojna i u tehnološkom smislu predstavlja savremenu i veoma preciznu tehnologiju. Dovoljno je reći da u dva milimetra debljine zida ima 5 različitih slojeva koji zajedno mogu da izdrže pritisak od 10 bara hladne vode.

Materijal od kojeg je napravljen spoljašnji i unutrašnji sloj je polietilen povećane otpornosti na temperaturu. U sredini se nalazi aluminijumska folija debljine 0,3 mm koja je sučeono zavarena i cevi obezbeđuje kiseoničku barijeru, savitljivost i čvrstinu. Između ovih slojeva nalazi se specijalni lepak koji povezuje ove materijale u homogenu celinu. Ovu cev možete saviti u prečniku od 10 D, odnosno možete je u instalacijama grejanja pakovati na 16cm rastojanja.

Cev se koristi i za instalacije pijaće vode i u tom slučaju se obično koristi cev koja se nalazi u drugoj zaštitnoj cevi crvene boje za toplu vodu, odnosno plave boje za hladnu vodu, u skladu sa metodom i propisima ugradnje. Cevi se instaliraju na temperature preko 10 stepeni.

Kako trenutno ne proizvodimo fiting, Peštan preporučuje isključivo sertifikovane i kvalitetne proizvođače, bilo da se radi o kompresionom, press ili push fitingu.

Dodatne informacije

Dimenzije 50 cm
Vrsta artikla/primjena

cijev s izolacijom

Vrste materijala

PEX